5+2 Tévhit a Női Súlyzós Alakformálásban

Bubipopi-Webáruház-Blog-5+2-Tévhit-a-Női-Súlyzós-Alakformálásban
Összegyűjtöttük nektek a női testépítés 5+2 leggyakoribb tévhiteit és legendáit. A nők súlyzós edzésével és a női testépítéssel kapcsolatos szájhagyomány útján terjedő városi legendái úgy tűnik, nem törölhetők ki az emberek emlékezetéből. Ti ismertek ilyeneket, amitől már falra másztok?

MEGOSZTOM

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

#1 A Súlyzós edzés hatalmassá és férfiassá tesz

Azt a biológiai tényt figyelembe véve, hogy a női szervezet nem termel annyi tesztoszteront (az egyik legfontosabb hormont, ami többek között az izomnövekedésért felelős), mint egy férfié, lehetetlen, hogy egy nőnek férfias méretű izmai legyenek azzal, hogy ha heti háromszor lejár az edzőterembe. 

Sajnos elsőre, ami a a legtöbb embernek női súlyzós edzésről  az eszébe jut, az egy profi női testépítő. Viszont ezek a hölgyek számos egyéb gyógyszerészeti segédeszközt bevetnek, hogy ilyen hihetetlen (sokszor már egészségtelen) méretűre növeljék az izomzatukat. Sőt ezt sem tudja bárki megcsinálni, mert az alapvető feltétel ebben a sportban is a rendkívüli genetika, a hihetetlen munkamorál és a teljes elkötelezettség. 

Bubipopi-Webáruház-Blog-5+2-Tévhit-a-Női-Súlyzós-Alakformálásban-#1-A-SÚLYZÓS-EDZÉS-HATALMASSÁ-ÉS-FÉRFIASSÁ-TESZ​

Hidd el, ha azt mondjuk, hogy senki sem fog véletlenül úgy kinézni, mint egy testépítő.

Azok a hölgyek, akik a súlyzós edzés mellett teszik le a voksukat, ám nem használnak anabolikus szteroidokat, annyit "tudnak csak elérni", hogy fitt, cellulitismentes, szép nőies alakjuk legyen, mint akiket a fitness modell, esetleg forma versenyeken látsz.

#2 A súlyzós edzés megnöveli a mellméretet

 “Sajnos” a női mellek főképp zsírszövetből állnak, így lehetetlen a mellméret növelése súlyzós edzéssel. Ha csökken a testzsírod mennyisége, akkor bizony a mellméreted is csökkenni fog. A súlyzós edzés inkább a hátad méretét növeli, így a körméreted nagyobb lesz , ami a melltartó méretén érződhet, illetve az alakod sokkal arányosabb lesz, fejlődik a feneked, tónusosabb lesznek az izmaid.

#3 A súlyzós edzéstől merev és kötött leszel

Ha minden súlyzós gyakorlatot teljes mozgástartományban végzel, akkor a rugalmasságod sokkal inkább növekedni fog. Az olyan gyakorlatok, mint a:

  • tárogatás,
  • merevlábú felhúzás,
  • vállból nyomás,
  • húzódzkodás 

mind-mind nyújtják az izmokat a mozgástartomány végpontjain.

Bubipopi-Webáruház-Blog-5+2-Tévhit-a-Női-Súlyzós-Alakformálásban-#3-A-SÚLYZÓS-EDZÉSTŐL-MEREV-ÉS-KÖTÖTT-LESZEL​

Tehát, ha helyesen és teljes, mozgástartományban végzed a gyakorlatokat, a rugalmasságod nőni fog.

#4 A súlyzós edzéstől a zsír izommá válik

Bárcsak így lenne, de a testben az átalakulás azonban úgy megy végbe, hogy az izomtömeget a súlyzós edzéssel növeljük és zsírt veszítünk aerob edzéssel és diétával együtt. Az izom és a zsír egymástól teljesen eltérő szövetek, nem lehet az egyiket a másikra átalakítani.

#5 Amikor a súlyzós edzést abbahagyod, az izmaid zsírrá válnak

Ez pont teljesen olyan tévhit, mint az előző pont. Az izom és a zsír két alapjaiban teljesen különböző szövettípus. Ha valaki abbahagyja a súlyzós edzést, akkor az inaktivitás miatt csökken az izomtömege és ilyenkor persze a diéta is megy a kukába. A rossz étkezésnek és az inaktivitásnak köszönhető az anyagcsere lelassul, és a csökkenő izomtömeg hívta életre azt a téveszmét, hogy az izom zsírrá változott, de igazából annyi történik, hogy az izmot elveszíti az ember és helyette nő a zsírmennyiség.

#6 Ha edzel, azt eszel, amit akarsz

Valljuk be őszintén, ez túl szép, hogy igaz legyen. 

Az igazság az, hogy elsősorban anyagcserénk határozza meg, hogy mennyi kalóriát égetünk el pihenéskor és mennyit az edzés során.

Bubipopi-Webáruház-Blog-5+2-Tévhit-a-Női-Súlyzós-Alakformálásban-#6-HA-EDZEL,-AZT-ESZEL,-AMIT-AKARSZ​

Akárhogy is, ha többet eszünk, több kalóriát viszün be, mint amennyit elégetünk, akkor a szervezetünk a felesleget zsírként raktározza el függetlenül attól, hogy mennyit edzettünk. Természetesen vannak akik nagyon gyors anyagcserével rendelkeznek, ők sokszor alig tudják biztosítani a szervezetünk számára szükséges kalóriamennyiséget, viszont ezek az emberek szerencsés kivételek.

#7 A nőknek csak kardiózni kell

Ha csak kardiózol, akkor a szervezet “elégeti” az izomzatot és a zsírt is üzemanyagként, mivel mi értelem lenne fentartania egy hatalmas energiát igénylő izomzatot.  Az izomtömeg megszerzéséhez és fenntartásához súlyzós edzés kell és ügyelni kell arra, hogy a megszerzett izmot ne veszítsük el. 

Ha jól akarsz kinézni, nem szabad félned a súlyoktól. Ha az étrendre odafigyelve keményen végzed a súlyzós edzéseket, akkor feszes, nőies alakod lesz és a saját tested működését is jobban meg fogod ismerni.

MEGOSZTOM

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Legújabb termékeink

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Alakformáló és divat tippek, trükkök és tanácsok.

További Bubipopi Cikkek

Bubipopi-Webáruház-Blog-5+2-Tévhit-a-Női-Súlyzós-Alakformálásban
Alakformálás

5+2 Tévhit a Női Súlyzós Alakformálásban

Összegyűjtöttük nektek a női testépítés 5+2 leggyakoribb tévhiteit és legendáit. A nők súlyzós edzésével és a női testépítéssel kapcsolatos szájhagyomány útján terjedő városi legendái úgy tűnik, nem törölhetők ki az emberek emlékezetéből. Ti ismertek ilyeneket, amitől már falra másztok?