Kardió edzések a kerek formáért

Bubipopi-Blog-Kardió-edzések-a-kerek-formákért
A kardió edzések alapvetően a zsírégetést és nem az izomépítést szolgálják, ezért nem ajánlatos túl hosszú intenzitású mozgást végezni belőlük. Azonban arra az esetre is van megoldás, ha valaki egyszerre szeretne a súlyvesztésre és a formásodásra koncentrálni. Nem kell lemondani a hosszú futásokról vagy a biciklizésről, a következőkben olyan sportolási lehetőségeket mutatunk be, amelyekkel tovább hódolhatunk kedvenc sportuknak, de a Bubipopi szépségversenyen is jó helyezést érhetünk el.

MEGOSZTOM

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

1. Hegyi futás

Kardió-edzések-a-kerek-formákért-Hegyi-Futás

Ha a futás lételemed, akkor sem kell aggódnod, hiszen egyidőben égethetsz el rengeteg kalóriát és aktívan építheted a fenekedben található izomcsoportokat is, ha a hegyi futást vagy az emelkedőket választod. Legjobb, ha váltogatod a lejtőt és a hegymenetet a még intenzívebb mozgás érdekében, ezáltal még hatékonyabb lehet az edzésed.

2. Ellipszis

Az elliptikus termékek rengeteg előnnyel járnak, mint például a szív- és érrendszeri egészség fokozása és a kalóriák égetése. Hasonló a futó mozgáshoz, de sokkal kímélőbb az ízületek számára. Az edzés során a fenékizmok 30%-át tudod aktivizálni, ha a mozgást hátrafelé végzed és közben a testsúlyodat a feneked és a sarkaid irányába helyezed, mintha ülő pozíciót vennél fel.  

3. Lépcsőzőgép

A lépcsőzőgép használata során kemény igénybevételre számíthatnak a fenékizmok. Mivel a mozgás nagy része a test felfelé tolására irányul, a fő izmok aktiválódnak a fenékben. Ha nincs lehetőséged edzőterembe menni, akkor valódi lépcsőket is használhatsz, mondjuk amikor a gyaloglást választod lift helyet hazafelé menet.

4. Háttámlás edzőkerékpár

Kardió-edzések-a-kerek-formákért-háttámlás-edzőkerékpár

Ha még kezdő vagy, esetleg egy közelmúltbeli sérülésből térsz vissza, akkor a háttámlás bicikli eredményes és biztonságos lehetőség a fenék formálására. A leghatékonyabb edzés érdekében állítsd be az ülést úgy, hogy a térded 25-30 fokos szögben hajoljon meg, amikor a legtávolabbi pedált hajtod. Ebben a fekvő helyzetben hatékonyan megcélozza a gluteus maximus-t, a legnagyobb fenék izmot!

MEGOSZTOM

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Legújabb termékeink

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Alakformáló és divat tippek, trükkök és tanácsok.

További Bubipopi Cikkek

Bubipopi-Webáruház-Blog-5+2-Tévhit-a-Női-Súlyzós-Alakformálásban
Alakformálás

5+2 Tévhit a Női Súlyzós Alakformálásban

Összegyűjtöttük nektek a női testépítés 5+2 leggyakoribb tévhiteit és legendáit. A nők súlyzós edzésével és a női testépítéssel kapcsolatos szájhagyomány útján terjedő városi legendái úgy tűnik, nem törölhetők ki az emberek emlékezetéből. Ti ismertek ilyeneket, amitől már falra másztok?